Απολογισμός δράσης 2010-2012

Η συνεργασία της Δημοσιογραφικής Ανανέωσης με την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ την τελευταία τριετία είχε σημαντικά αποτελέσματα. Δημιουργήσαμε μια πλατιά και στέρεη συμμαχία αρχών και θέσεων που υπερέβη τα όρια της ΕΣΠΗΤ. Είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες. Αναβαθμίσαμε ριζικά τη νομική υπηρεσία της ΕΣΠΗΤ, ανανεώσαμε δύο φορές τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον ΣΕΠΤ, διασφαλίζοντας ακόμη και μικρή αύξηση (1,5%) την τελευταία τριετία. Προβάλλαμε ευρύτατα το ζήτημα των συναδέλφων που εργάζονται σε ΜΜΕ που διανέμονται μέσω διαδικτύου και πετύχαμε, με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΠΗΤ δικαστική απόφαση – πιλότο για επέκταση της ΣΣΕ της ΕΣΠΗΤ στους εργαζόμενους στα διαδικτυακά ΜΜΕ. Αντισταθήκαμε αποτελεσματικά μέχρι σήμερα στην υπαλληλοποίηση της ενημέρωσης που σχεδίαζε η κυβέρνηση. Μελετήσαμε ρύθμιση για τα ΔΠΥ. Ενισχύσαμε τη λειτουργία και το ρόλο της αιρετής Επιτροπής για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, τα άνεργα μέλη μας συμμετέχουν για πρώτη φορά σε επιδοτούμενα σεμινάρια μαζί με τα μέλη άλλων Ενώσεων. Η ΕΣΠΗΤ συνέταξε και κατέθεσε πλήρεις μελέτες, μερικές σε συνεργασία με το Διασωματειακό και άλλες μαζί με τις υπηρεσίες του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων της Β΄ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), αποφύγαμε σε τρία νομοσχέδια την απόπειρα ενοποίησης με το ΙΚΑ, παραμένουμε ακόμη εκτός ΕΟΠΥΥ. Επίσης, ολοκληρώθηκε η σύνταξη του νέου καταστατικού. Αναλυτικά:

1. Δημιουργήσαμε μια πλατιά και στέρεη συμμαχία αρχών και θέσεων που υπερέβη τα όρια της ΕΣΠΗΤ. Συμβάλλαμε στην ανατροπή της συντεχνιακής διοίκησης της ΠΟΕΣΥ. Διευρύναμε τις συνεργασίες μας και ενισχύσαμε τη θέση και τον ρόλο της ΕΣΠΗΤ στον κλάδο. Δώσαμε τεκμηριωμένες προτάσεις και ενισχύσαμε την ενότητα των σωματείων. Αυτό πολλούς, παντού, ενοχλεί…

2. Είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες. Μαζί με την ΠΟΕΣΥ, το Διασωματειακό και τις άλλες Ενώσεις, σε απεργίες, στάσεις εργασίας, κινητοποιήσεις, δικαστικές παρεμβάσεις (σε Bestend, ΙΜΑΚΟ, Αττικές Εκδόσεις, Λυμπέρης, ΔΟΛ, TCT, Μότοτεκ, Option Press, κ.ά.). Πρώτη φορά ήταν ομόθυμος μαζί μας όλος ο κλάδος και υπήρξαν αποτελέσματα, παρά την καθοδική πορεία των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Η ΕΣΠΗΤ διευρύνθηκε ξεπερνώντας τα 1.300 τακτικά μέλη, πρωτοστάτησε μέσα από πλήθος κινητοποιήσεων, συναντήσεων και ανοικτών συνελεύσεων με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ενώσεων του Διασωματειακού. Παράλληλα, οργάνωσε δεκάδες ανοιχτές συναντήσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τις σχέσεις εργασίας (καθυστερήσεις πληρωμών, νομικά ζητήματα, εργασία με ΔΠΥ, διαδίκτυο κ.ά.).

3. Αναβαθμίσαμε ριζικά τη νομική υπηρεσία της ΕΣΠΗΤ παρά την ακατανόητη αντίδραση μελών του Δ.Σ. Η ΕΣΠΗΤ συνεργάστηκε με το δικηγορικό γραφείο του Δημήτρη Περπατάρη -συνεργασία η οποία είναι ελεύθερη και λύνεται ελεύθερα χωρίς να δένει με δυσβάσταχτα οικονομικά δεσμά την ΕΣΠΗΤ, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν.

4. Ανανεώσαμε δύο φορές τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον ΣΕΠΤ, διασφαλίζοντας ακόμη και μικρή αύξηση (1,5%) την τελευταία τριετία.
Διασφαλίσαμε για ακόμη ένα χρόνο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλες τις εκδοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΣΕΠΤ. Πρακτικά, το σύνολο των δημοσιογράφων μελών μας που εργάζονται σε μη ημερήσια έντυπα έχουν σήμερα κάλυψη από ΣΣΕ και η ΕΣΠΗΤ είναι το μόνο σωματείο δημοσιογράφων με ενεργές Συμβάσεις.
Αυτό το πλεονέκτημα των ενεργών Συλλογικών Συμβάσεων το διασφαλίσαμε αποτελεσματικά σε κάθε απόπειρα κατάργησης που έγινε αυτά τα χρόνια. Αγωνιστήκαμε μαζί με τις συμμαχίες που δημιουργήσαμε με τις Ενώσεις και το Διασωματειακό. Σε κάθε απόπειρα των εργοδοτών καταγγείλαμε τις παραβιάσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας και προχωρήσαμε σε όλες τις νομικές ενέργειες που ενέκριναν τα θιγόμενα μέλη μας και διασφαλίσαμε την αναγνώριση και καταβολή των δεδουλευμένων. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε όσους συναδέλφους αρνήθηκαν να υποκύψουν σε απειλές για ατομικές συμβάσεις, προτάσσοντας αποτελεσματικά τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις και δεν αφήσαμε κανέναν συνάδελφο μόνο του στις διεκδικήσεις. Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις συναδέλφων σε διαδικτυακές πύλες και πετύχαμε, με τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΠΗΤ δικαστική απόφαση – πιλότο για επέκταση της ΣΣΕ της ΕΣΠΗΤ στους εργαζόμενους στα διαδικτυακά ΜΜΕ.

5. Μαζί με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις προβάλλαμε ευρύτατα το ζήτημα των συναδέλφων που εργάζονται σε ΜΜΕ που διανέμονται μέσω διαδικτύου. Δημιουργήσαμε ιστότοπο για να προβάλλουμε τα ζητήματα του διαδικτύου (newmediagr.wordpress.com), συμμετείχαμε καθοριστικά στις σχετικές μελέτες της ΠΟΕΣΥ και στις προτάσεις που έκανε από το 2010 η ΠΟΕΣΥ (επί προεδρίας Στ. Νικολόπουλου και Γ. Σαββίδη). Αντισταθήκαμε στη ρύθμιση που πρότειναν οι εκδότες και τα φερέφωνά τους (ρύθμιση που διέγραφε τις ευθύνες τους για τη μη εφαρμογή των νόμων και απέκλειε δια παντός το ΤΑΙΣΥΤ από το διαδίκτυο). Οι προτάσεις μας για τα ΜΜΕ που διανέμονται μέσω διαδικτύου είναι πλέον αποδεκτές τόσο από τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΣΥ όσο και από το σύνολο των σωματείων ΜΜΕ και πλέον έχουμε διαμορφώσει κοινές προτάσεις, πιέζοντας πιο αποτελεσματικά για οριστική λύση.

6. Αντισταθήκαμε αποτελεσματικά μέχρι σήμερα στην υπαλληλοποίηση της ενημέρωσης που σχεδίαζε η κυβέρνηση. Μαζί με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ πρωτοστατήσαμε, αντιδράσαμε, οργανώσαμε και πετύχαμε την πλήρη κινητοποίηση και συμπαράσταση όλου του χώρου. Θέσαμε τη νομική μας υπηρεσία στη διάθεση των συναδέλφων, υποχρεώσαμε την κυβέρνηση να φέρει νέα πρόταση στη Βουλή παραμονές της ψήφισης νέου νομοσχεδίου, κινηθήκαμε ακόμα και με εξώδικα στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ώστε να μην εφαρμοστεί ενιαίο μισθολόγιο στους συναδέλφους που εργάζονται σε ΜΜΕ.

7. Μελετήσαμε ρύθμιση για τα ΔΠΥ σε συγκεκριμένη κατεύθυνση (ζητήσαμε την μετατροπή σε μισθωτή σχέση μετά από τρεις μήνες), πετύχαμε ένα ημίμετρο που δίνει το δικαίωμα να μετατρέπει το ΔΠΥ σε μισθωτή σχέση μετά από 9 μήνες. Παλεύουμε να καθοριστεί ελάχιστο πλαφόν στον αριθμό απασχόλησης μισθωτών και ΔΠΥ και συζητήσαμε με τις Ενώσεις της ΠΟΕΣΥ για αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις άμεσης εφαρμογής (έλεγχοι, υπολογισμός ανεργίας, μη καταβολή ΦΠΑ σε ανείσπρακτα τιμολόγια). Στην ίδια κατεύθυνση, δώσαμε λύσεις για την ασφάλισή τους στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

8. Ενισχύσαμε τη λειτουργία και το ρόλο της αιρετής Επιτροπής για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, με νέο κανονισμό λειτουργίας, ανοιχτή διαδικασία και διαφανείς κανόνες, ίδιους για όλα τα μέλη της ΕΣΠΗΤ που ζητούν συνδρομή, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε ρουσφετολογικές-παραγοντικές-ψηφοθηρικές πρακτικές.

9. Αρωγός και συμπαραστάτης σε όλα τα μέλη που είναι άνεργοι ή βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, η ΕΣΠΗΤ ενέκρινε τακτικές και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και μείωσε στα πέντε ευρώ την ετήσια συνδρομή για αυτά τα μέλη.

10. Για πρώτη φορά η ΕΣΠΗΤ δίνει τη δυνατότητα στα άνεργα μέλη της να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων που οργανώνονται μαζί με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών σε όλη τη χώρα, με μια διαδικασία που μόλις ξεκίνησε.

11. Η ΕΣΠΗΤ συνέταξε και κατέθεσε πλήρεις μελέτες, μερικές σε συνεργασία με το Διασωματειακό και άλλες μαζί με τις υπηρεσίες του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων της Β΄ Διεύθυνσης (πρώην ΤΑΙΣΥΤ), τη βελτίωση της εξυπηρέτησης, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, ΔΠΥ κ.ά., και πραγματοποίησε δεκάδες συναντήσεις με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου, με τον υπουργό Εργασίας και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τις διεκδικήσεις μας. (βλ. και etapmme.wordpress.com)

12. Συνταχθήκαμε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με όσους καταψήφισαν τη λεηλασία των αποθεματικών του με το «κούρεμα» και προχωρήσαμε όλοι μαζί σε νομικές διεκδικήσεις, διαμορφώνοντας συμμαχία με τις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζονται για να προχωρήσει σε βάθος και επί της ουσίας η ενοποίηση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά και στους άλλους φορείς ασφάλισης του κλάδου, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ.

13. Με τη συνδρομή και στήριξη άλλων Ενώσεων -περιλαμβανομένης και της ΕΣΗΕΑ, υπό τη νέα διοίκησή της- αποφύγαμε σε τρία νομοσχέδια την απόπειρα ενοποίησης με το ΙΚΑ, παρά τη σαφή πρόθεση της τρόικας και τη διάθεση της κυβέρνησης. Παραμένουμε ακόμη εκτός ΕΟΠΥΥ με τη βοήθεια και συνεργασία και των άλλων σωματείων των ΜΜΕ, αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ. Με κοινή δράση φρενάραμε την κατρακύλα του κατώτατου μισθού ασφάλισης.

14. Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του νέου καταστατικού που βάζει τέλος στην «καρεκλοθηρία» στα όργανα της ΕΣΠΗΤ, θεσπίζοντας ανώτατο όριο θητειών σε ένα όργανο. Το νέο σχέδιο καταστατικού βρίσκεται ήδη στα χέρια των μελών της ΕΣΠΗΤ για διαβούλευση.

15. Τέλος, ο οικονομικός απολογισμός της ΕΣΠΗΤ έχει εγκριθεί από την Εξελεγκτική Επιτροπή και ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο και είναι παραπλανητική κάθε επίθεση μεμονωμένων μελών και τέως μελών του Δ.Σ., που επιχειρούν να δημιουργήσουν σύγχυση με στόχο να πετύχουν εκλογικά οφέλη.

Με την προκήρυξη των εκλογών πρώτη προτεραιότητα μας είναι να αποφευχθεί η εσωστρέφεια στην ΕΣΠΗΤ και οι χωρίς αρχές προεκλογικές επιθέσεις, που στόχο έχουν μόνο τις καρέκλες και την «παλινόρθωση» χυδαίων συντεχνιακών αντιλήψεων για ιδιοτελέστατα προσωπικά συμφέροντα, όπως συμβαίνει με τη «σύμπραξη» Θέμη Μπερεδήμα – Φωφώς Πέπονα – Θανάση Αλατά.
Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων τόσο μέσα στην ΕΣΠΗΤ όσο και με όλα τα σωματεία και τις Ενώσεις Τύπου.
Τα «μέτωπα» πρέπει να χτιστούν απέναντι στους εργοδότες και τις μνημονιακές πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και δημιουργούν στρατιές ανέργων. Σε αυτό το «μέτωπο» απαιτείται η συστράτευση όλων μας.

Advertisements