Για τη συγκρότηση Προεδρείου

κείμενο για τη συγκρότηση Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι μέχρι τώρα προσπάθειες συγκρότησης Προεδρείου στην ΕΣΠΗΤ εντός των προβλέψεων του Καταστατικού, καθώς έγινε πλέον απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων ή πλειοψηφικών μετεκλογικών συμπράξεων, ούτε καν μεταξύ των παρατάξεων που από την περασμένη άνοιξη άνοιξαν τις εκδηλώσεις «διαμαρτυρίας» πιέζοντας για εκλογές.

Η «Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων», διαβλέποντας τις εξελίξεις στη συγκρότηση Προεδρείου, έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένη πρόταση υπέρβασης, η οποία πιστεύουμε ότι εκφράζει απολύτως τη βούληση των μελών της ΕΣΠΗΤ όπως αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές -και σε αυτή την πρόταση εμμένουμε: Αντιπροσωπευτικό-αναλογικό προεδρείο συνευθύνης, με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. Μόνο σε ένα τέτοιο προεδρείο είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε με τους τρεις συμβούλους που διαθέτουμε στο 9μελές Δ.Σ. Όλοι μαζί, αναλογικά, για το καλό της ΕΣΠΗΤ.

Η επιλογή αυτή δεν απαιτεί καμία υποχώρηση στις προγραμματικές θέσεις των παρατάξεων, ούτε απαιτεί «συγκλίσεις», απλά κάθε παράταξη αναλαμβάνει υπεύθυνα το ρόλο που της ανέθεσαν αναλογικά τα μέλη της ΕΣΠΗΤ, το ρόλο που κάθε παράταξη αυτοβούλως «ζήτησε» και τελικά «πήρε», μέσα από τη συμμετοχή της στις εκλογές. Δεν υπάρχει «ηγεσία» και «αντιπολίτευση», απλώς «καθήκοντα» που υποχρεωτικά πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με το Καταστατικό ώστε να λειτουργήσει η Ένωση. Από εκεί και πέρα, για κάθε απόφαση, τα μέλη του Δ.Σ. αποφασίζουν ελεύθερα. Απλό, δημοκρατικό και υπεύθυνο.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Σωματείο που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε και στην εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλαν οι συνάδελφοι, δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε τους στόχους της ΕΣΠΗΤ χωρίς να αλλοιώσουμε την εκλογική βούληση όπως με σαφήνεια αποτυπώθηκε στις εκλογές της 6ης & 7ης Ιουλίου 2012.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου σε διαρκή συνεδρίαση καθώς απαιτείται να βρεθεί μια υπεύθυνη και ώριμη λύση τις αμέσως επόμενες ημέρες, πριν ξεκινήσουν οι νέες …μεγάλες ζέστες, κάθε είδους. Όταν είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πλειοψηφικών προγραμματικών συγκλίσεων, όποιος αρνείται να δει την πραγματικότητα και δεν αναλαμβάνει υπεύθυνα την αναλογική θέση που του απέδωσαν οι πρόσφατες εκλογές -αναζητώντας τυχόν διέξοδο σε νέα εκλογική διαδικασία- έχει την πλήρη ευθύνη για ότι ακολουθήσει στον κλάδο και στο σωματείο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Advertisements

One thought on “Για τη συγκρότηση Προεδρείου

  1. Παράθεμα: Ετοιμότητα απέναντι σε νέο γύρο περικοπών | Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.