«Διπαραταξιακό» προεδρείο στην ΕΣΠΗΤ

Ενημερωτικό σημείωμα για την εκλογή προεδρείου στην ΕΣΠΗΤ52 μέρες μετά τη διεξαγωγή εκλογών (6 & 7 Ιουλίου) συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, με τη στήριξη των παρατάξεων ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (2η στις εκλογές), ΕΝΤΥΠΩΣ (4η στις εκλογές), οι οποίες συνδιαμόρφωσαν το προεδρείο, και ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ (3η στις εκλογές).

«Κλειδί» για τη συγκρότηση του προεδρείου το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, το οποίο «με μισή καρδιά», δηλαδή με μία θετική ψήφο και ένα… λευκό, ψήφισε «ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ» για όλες τις διαθέσιμες θέσεις του προεδρείου. Έδωσαν δε πλήρη στήριξη, με δύο θετικές ψήφους, στο Θανάση Αλατά για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μυστικής ψηφοφορίας για τη συγκρότηση προεδρείου, ανέλαβαν δημόσια και την ευθύνη, με μια δήλωση περί ψήφου… ανοχής, διανθισμένη μάλιστα με υψηλή ρητορική τύπου «εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για καρέκλες» (αλλά και η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ., «καρέκλα» είναι κι αυτή).

Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» (1η στις εκλογές) επέμεινε στην άποψη που διατύπωσε από την πρώτη στιγμή, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών: Να συμμετέχουν στο προεδρείο όλες οι παρατάξεις σε ένα ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ προεδρείο, με κατανομή ευθέως ανάλογη και απολύτως αντιπροσωπευτική του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς προγραμματικές δεσμεύσεις, αφού είναι αυτονόητο ότι με τη συζήτηση στο Δ.Σ. και με τις ψηφοφορίες παράγεται τελικώς πολιτική. Τα μέλη της ΕΣΠΗΤ γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουμε συγκρουστεί δημόσια πολλές φορές σε θέματα πολιτικής, τακτικής και στρατηγικής με τα συγκεκριμένα πρόσωπα και θα μετείχαμε στο ίδιο προεδρείο, μόνο εάν ήταν Αναλογικό-Αντιπροσωπευτικό.

Μεταξύ πολλών άλλων, θεωρούμε αδιανόητο να δώσουμε… ψήφο ανοχής σε μία παράταξη που διατυμπανίζει στο πρόγραμμά της ότι το Ασφαλιστικό Ταμείο μας πρέπει να… ιδιωτικοποιηθεί και να μετατραπεί σε ΝΠΙΔ (βλ. πρόγραμμα ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ), δίνοντας άλλοθι στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική της τελευταίας τριετίας.

Και δικαιωθήκαμε, άμεσα, καθώς το νέο προεδρείο έσπευσε να ευθυγραμμιστεί στα ασφαλιστικά θέματα με τον Τσαλαπάτη της ΕΣΗΕΑ, αναζητώντας γνωμοδότηση για τη δυνατότητα κατάθεσης αποθεματικών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε… ιδιωτική τράπεζα, αντί της Τράπεζας της Ελλάδος!

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ

Πρόεδρος: Θεμιστοκλής Μπερεδήμας, μεταξύ άλλων, εργαζόμενος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, ως υπάλληλος κατηγορίας Π.Ε. με ειδικότητα δημοσιογράφου και βαθμό Β’ (χρόνος υπηρεσίας στο βαθμό 10 χρόνια και λίγους μήνες). Εκλεγμένος για 4η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, από τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Αντιπρόεδρος: Όλγα Μπατή, εργαζόμενη στο ρ/σ 9,84, εκλεγμένη για 3η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, από τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Γενικός Γραμματέας: Θανάσης Αλατάς, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρίας και εταιρίας παραγωγής μουσικής ΕΙΚΟΝΑΧΟΣ. Εκλέγεται για 5η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, φέτος με την παράταξη «ΕΝΤΥΠΩΣ».

Ταμίας: Φωφώ Πέπονα, συνταξιούχος, εκλεγμένη για 4η φορά, από τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Μέλη: Από τη «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ»:

Νέλη Σπηλιοπούλου (απολυμένη από τη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – όμιλος ΑΝΤ1), μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ. Εκλέγεται για 1η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ.

Σπύρος Κρίκος (εργαζόμενος στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ). Εκλέγεται για 3η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ.

Μαρία Ζαρίφη (εργαζόμενη στον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ – Αττικές Εκδόσεις). Εκπροσωπεί την ΕΣΠΗΤ στο Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Εκλέγεται για 1η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ.

Από τοΠΑΡΑΤΥΠΩΣ: Δημήτρης Σταμούλης (άνεργος) και Κώστας Στοφόρος (ημιαπασχολούμενος). Και οι δύο εκλέγονται για 1η φορά στο Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ.

Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» δεσμεύεται ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος των ΜΜΕ, με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και θα είναι δίπλα στους δοκιμαζόμενους συνάδελφους.

Advertisements