Σχέδιο χειραγώγησης της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ

Ανακοίνωση για την ΓΓΕΕΜε προφανή στόχο την περαιτέρω χειραγώγηση και αποδόμηση της Ενημέρωσης εξελίσσεται σχέδιο της νέας πολιτικής ηγεσίας της Γ.Γ. Ενημέρωσης – Επικοινωνίας.

Το έργο ξεκίνησε με την αντικατάσταση των δημοσιογράφων στα γραφεία Τύπου του Εξωτερικού από δημόσιους υπαλλήλους, με την κατάργηση θέσεων εργασίας και τη διακοπή Δελτίων Ανάλυσης και Tεκμηρίωσης της Ενημέρωσης. Έτσι, μετά τη ματαίωση παλιότερης απόπειρας, η υπηρεσία να ελέγχεται (με το αζημίωτο) από ιδιώτες, τώρα, με απροκάλυπτη ωμότητα, θράσος και απειλές επιχειρεί η πολιτική ηγεσία για κομματικά οφέλη να καταστήσει 120 δημοσιογράφους υποχείριά της, καταργώντας σχεδόν ολοκληρωτικά δελτία και ενημέρωση σε εξωτερικό και εσωτερικό επίπεδο, αλλά και τις σχετικές αναλύσεις. Επιβάλλει μάλιστα στους συναδέλφους μας να παρακολουθούν πολιτικές εκπομπές και τους συναδέλφους τους των ιδιωτικών καναλιών επί 24ώρου βάσεως και στη συνέχεια να δίνουν «αναφορά», μέσω των προσωπικών και όχι των υπηρεσιακών τους e-mails.

Η πολιτική ηγεσία, με τους γνωστούς συνεργούς της -παρακάμπτοντας το οργανόγραμμα- επιχειρεί την πλήρη αποδόμηση του ρόλου και της σημασίας του συγκεκριμένου χώρου. Το κάνει, μάλιστα, σε μία περίοδο που η Γενική Γραμματεία επιβάλλεται να αποτελέσει σημείο αιχμής σε σχέση με την καταγραφή, ανάλυση και τεκμηρίωση συγκεκριμένων θέσεων αντιμετώπισης των λιβελογραφημάτων εναντίον της χώρας και του λαού της, που υποκινούνται από κεφαλαιοκράτες με στόχο την πλήρη υποταγή της χώρας μας στην νέα αποικιοκρατία.

Ο δημοσιογράφος και καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός οφείλει να δημοσιοποιήσει τη θέση του για τα τεκταινόμενα στο χώρο εποπτείας του.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή για το θέμα του προέδρου της ΕΣΠΗΤ Θέμη Μπερεδήμα, ο οποίος εργάζεται στη ΓΓΕΕ -σημαντικό στέλεχός της επί σειρά ετών. Είναι απορίας άξιον ότι απέναντι σε αυτό το πογκρόμ που εξελίσσεται, όχι μόνο δεν παίρνει δημόσια θέση, αλλά δεν ενημερώνει ούτε καν το Διοικητικό Συμβούλιο για να αντιδράσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

One thought on “Σχέδιο χειραγώγησης της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ

  1. Για όσους δεν γνωρίζουν ότι ένα από τα βασικά αντικείμενα της δουλειάς των δημοσιογράφων της ΓΓΕΕ είναι η επισκόπηση και αποδελτίωση «προϊόντων» των ΜΜΕ, με επισημάνσεις θεμάτων προς ενημέρωση των αρμόδιων φορέων, μπορεί και να τους φαίνονταν παράξενο, γιατί κάθονται όλο το 24ωρο και διαβάζουν εφημερίδες, ακούνε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. ΄Ομως για συναδέλφους, που έχουν περάσει από τη ΓΓΕΕ δεν δικαιολογούνται να μην γνωρίζουν το αντικείμενο της δουλειάς των συναδέλφων και είναι μάλλον εκ του πονηρού η όποια επίκληση… συνωμοσιών, διώξεων κλπ, με στόχο, μεταξύ άλλων, να ελεγχθεί και να καταγγελθεί ο «ενδο-παραταξιακός αντίπαλος» πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, γιατί τάχα δεν επεμβαίνει…
    Ευκαιρία ζητούν και κάποιοι καλοθελητές απ΄έξω, που χρόνια έχουν στο στόχαστρο του εργαζόμενους στη ΓΓΕΕ για να βγάλουν τη «χολή» τους και να κάνουν λόγο για τεμπέληδες που πληρώνονται και δεν δουλεύουν!
    Να αναλογιστούμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γενικότερα, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος και μέριμνά μας, θα πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων και όχι η απαξίωση της δουλειάς τους με επιχειρήματα και ισχυρισμούς, (ότι τάχα δεν είναι αυτή η δουλειά τους κλπ), αλλά και ανεπίτρεπτους υπαινιγμούς, που δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.