Έμπρακτη στήριξη στους συναδέλφους

Έμπρακτη στήριξη στους συναδέλφους που τους οφείλονται χρήματα από το TAIΣΥΤ και τα σεμινάρια ανέργων

Έμπρακτη στήριξη στους συναδέλφους που τους οφείλονται χρήματα από το TAIΣΥΤ και τα σεμινάρια ανέργωνΣυνάδελφοι, είναι γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα στους χρονίως πάσχοντες, που χρειάζονται κάθε μήνα αναλώσιμα και φάρμακα για τις παθήσεις τους, η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην καταβολή των δαπανών για αναλώσιμα και φάρμακα, από τη Β’ Διεύθυνση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΑΙΣΥΤ).

Πέρα από τις εγγενείς καθυστερήσεις -πριν από την ένταξη του Κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ- έχουν προκύψει, με ευθύνη της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, σειρά δυσεπίλυτων γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Για να μπορέσει η Β’ Διεύθυνση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να καταβάλλει τα οφειλόμενα του Κλάδου Υγείας, θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί από τη Βουλή το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει τις διαδικασίες για τις πλήρη ένταξη του κλάδου Υγείας στον ΕΟΠΥΥ, να εκδοθούν οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις, να αποσταλούν οι σχετικές εγκύκλιοι από το υπουργείο, να συνταχθεί ο προϋπολογισμός και μετά να προχωρήσει η Β’ Διεύθυνση στην εκταμίευση των χρημάτων που οφείλονται στους ασφαλισμένους. Με τους όρους λειτουργίας του ελληνικού κράτους, αυτό πρακτικά σημαίνει και νέα πολύμηνη καθυστέρηση.

Για τα οφειλόμενα της Β’ Διεύθυνσης – ΤΑΙΣΥΤ:

Με δεδομένη τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται πάρα πολλοί ασφαλισμένοι – μέλη της ΕΣΠΗΤ, προτείνουμε καθαρή και άμεση λύση:

  • Οι ασφαλισμένοι μας να πάρουν βεβαίωση για τα οφειλόμενα από τη Β’ Διεύθυνση – ΤΑΙΣΥΤ, να την προσκομίσουν στην ΕΣΠΗΤ και η ΕΣΠΗΤ να καταβάλλει το οφειλόμενο από το Δημόσιο ποσό, με απλή έγγραφη δέσμευση του ασφαλισμένου, ότι θα επιστρέψει το ποσό, όταν εισπράξει τα «μπλοκαρισμένα» οφειλόμενα, από τη Β’ Διεύθυνση (πρώην ΤΑΙΣΥΤ).

Προτείνουμε το μέτρο να ισχύσει ανεξαιρέτως για όλους όσοι έχουν υψηλές δαπάνες λόγω χρόνιων ή βαριών παθήσεων, με πολλά αναλώσιμα και ακριβά φάρμακα, καθώς και για τους ανέργους. Να ισχύσει με εισοδηματικά κριτήρια για όλους τους άλλους ασφαλισμένους μας, με βάση τον κανονισμό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΕΣΠΗΤ.

Για τα σεμινάρια ανέργων:

  • Αντίστοιχα προβλήματα καθυστέρησης εκταμίευσης χρημάτων, από τον ΟΑΕΔ, καταγράφονται και με τους συναδέλφους που συμμετείχαν στα σεμινάρια ανέργων.

Προτείνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία: Οι άνεργοι συνάδελφοί μας να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται από την ΕΣΠΗΤ άμεσα, με τη γραπτή δέσμευση-εκχώρηση προς την ΕΣΠΗΤ, ότι θα το επιστρέψουν, όταν εισπράξουν το οφειλόμενο ποσό από τον ΟΑΕΔ.

Υ.Γ.: Δεν αξίζουν καν ιδιαίτερου σχολιασμού συμπεριφορές μελών του προεδρείου της ΕΣΠΗΤ (Θέμη και Θανάση), οι οποίοι, όπως μας καταγγέλθηκε, διαβεβαιώνουν τα μέλη ότι προσωπικά οι ίδιοι θέλουν μεν να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούν να περάσουν το θέμα σ το Δ.Σ., γιατί «άλλοι» δεν τους αφήνουν.

Καλούμε τα μέλη να υποβάλλουν χωρίς καθυστέρηση τα οικονομικά αιτήματά τους γραπτά και να τα απευθύνουν προς όλο το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, βάζοντας τέλος σε πρακτικές «προσωπικών εξυπηρετήσεων».

Η ΕΣΠΗΤ πρέπει και μπορεί να λειτουργεί με ενιαίους κανόνες και διαφανείς αρχές προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της. Μην επιτρέπετε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας πουλά «εξυπηρέτηση» για τα αυτονόητα δικαιώματά σας

Εξίσου θλιβερή είναι και η συμπεριφορά άλλων μελών του προεδρείου (Φωφώ και Όλγα), που στοχοποιούν εργαζόμενους στο Δημόσιο για τα προβλήματα, τα οποία λύνονται με προτάσεις και μάχες απέναντι στους πολιτικά υπεύθυνους κι όχι με θεατρικές παραστάσεις, λεονταρισμούς και φραστικές απειλές προς εργαζόμενους σε μια περίοδο που η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση μεθοδεύει απολύσεις στο Δημόσιο, κατ’ εντολή της τρόικας. Τα συνδικαλιστικά «παπαγαλάκια» της τρόικας και της κυβέρνησης, που βρίσκονται στο προεδρείο της ΕΣΠΗΤ, καλά θα κάνουν να πάψουν να διαιρούν τους εργαζόμενους σε «δημόσιους» και «ιδιωτικούς», σε «εργαζόμενους» – «άνεργους» – «συνταξιούχους».

Όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να επιλυθούν με μια συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με την Επιτροπή Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Advertisements