Σχετικά με την πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ για το μητρώο μη μελών της – εργαζομένων σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής

20140526daekd4esieainternetmme100x145Βρίσκουμε ιδιαίτερα σημαντική και χαιρετίζουμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει, έστω με πολύχρονη καθυστέρηση, στη δημιουργία Μητρώου δημοσιογράφων – μη μελών της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι εργάζονται σε ενημερωτικά ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής.

Οφείλουμε επίσης να ενημερώσουμε – υπενθυμίσουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη της ΕΣΗΕΑ, ότι η ΕΣΠΗΤ με τροποποίηση του Καταστατικού της, από το 2002 εγγράφει με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα ως μέλη της τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής, ανεξαρτήτως φορέα ασφάλισης.

Σημαντικός είναι επίσης ο στόχος «να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί» και «να προχωρήσει σε καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» του διαδικτύου.

Θυμίζουμε ότι σχετικές πρωτοβουλίες για το ίδιο θέμα έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς τόσο από την ΠΟΕΣΥ από το 2010, όσο και από άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις, με πλέον πρόσφατη την ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΠΗΤ, στις 29 Ιανουαρίου 2014.

Πιστεύουμε πως, για να αποδειχθεί αποτελεσματική αυτή η πρωτοβουλία, η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ οφείλει να ζητήσει τη συνεργασία όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία εργαζομένων σε ΜΜΕ διαδικτυακής διανομής, να εξελίξει τον διάλογο για τη διαμόρφωση ενιαίου, συγκεκριμένου εργασιακού και ασφαλιστικού πλαισίου διεκδικήσεων.

Υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις με ευρύτατη συναίνεση, οι οποίες έχουν δημιουργήσει προτάσεις κοινής αποδοχής.

Μόνο με πνεύμα ομοψυχίας, ειλικρινούς συνεργασίας και ενιαίου μετώπου διεκδικήσεων θα πετύχουμε λύση προς το συμφέρον όλων των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ