Γιατί συμμετέχω

ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΧΟΡΤΗ

kchorti200Γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ & ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

1. Υποστηρίζω ένα συνδυασμό στον οποίο συμμετέχουν συνάδελφοί μου από τα περιοδικά με τους οποίους έχω βρεθεί στους χώρους εργασίας και έχουμε από κοινού παλέψει για το μεροκάματο κάτω από ψυχοφθόρες και αντίξοες συνθήκες.

2. Είμαι μαζί με τους συναδέλφους της δουλειάς από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της ΔΑΕΚΔ.

3. Παλεύουμε μαζί στους χώρους εργασίας για καλύτερες συνθήκες χωρίς να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους συναδέλφους μας.

4. Θέλω να διεκδικήσουμε την επαναφορά της ΣΣΕ στη δουλειά του δημοσιογράφου στα περιοδικά και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

5. Θέλω να μπουν τα μπλοκάκια ως σχέση εξηρτημένης εργασίας εφόσον ο κάτοχός τους εργάζεται με ωράριο ή έχει καθημερινή υποχρέωση παρουσίας στο περιοδικό.

6. Θέλω ένα ΕΤΑΠ ΜΜΕ που θα καλύπτει τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες μας πράγμα για το οποίο έχουν μοχθήσει (δεν μας χαρίζεται τίποτα).

7. Θέλω η ένωσή μας να υπολογίζεται από τους εργοδότες και να κάθεται στο τραπέζι επί ίσοις όροις. Οι εργοδότες βάζουν τα λεφτά και εμείς τη δουλειά μας. Η σχέση μας είναι αμφίδρομη. Θέλουμε να πηγαίνουν καλά τα περιοδικά για να έχουμε δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερούμε σε δύναμη.

8. Θεωρώ ότι μια δυνατή ΕΣΠΗΤ πλαισιωμένη από ενεργούς συναδέλφους θα δουλέψει για τις καλύτερες εργασιακές και κοινωνικές συνθήκες.

9. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εκλεγμένοι στην ένωσή μας πρέπει να προέρχονται από το χώρο των περιοδικών, γιατί εκεί δίνεται μια καθημερινή μάχη επιβίωσης.

10. Ο χώρος μας έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους, είναι η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας τις εργασιακές μας τύχες, με όχημα μια ένωση των συναδέλφων των περιοδικών.

KΑΙΤΗ ΧΟΡΤΗ, Ρ/Σ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, υποψήφια με τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, για το ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Advertisements