Απαιτούνται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα

Του ΜΑΝΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

daekd_stafanakismanos1Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η οικονομική κρίση που έχει λάβει πλέον χαρακτηριστικά μόνιμης κατάστασης και όχι έκτακτου γεγονότος, έπληξε και πλήττει ανεπανόρθωτα το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και μαζί της όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος μας έχει υποστεί αφόρητες πιέσεις, με χιλιάδες απολύσεις, δραματικές μειώσει μισθών και ανατροπή κεκτημένων που είχαν κερδηθεί με δεκαετίες αγώνων. Δίπλα στα αμείλικτα οικονομικά και στατιστικά στοιχεία όμως υπάρχουν και οι ανθρώπινες «μεταφράσεις». Επαγγελματίες που αδυνατούν να βρουν εργασία και καταρρακώνονται από την οικονομική δυσπραγία και την αδυναμία να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, νέοι άνθρωποι που τους στερείται το δικαίωμα στην εργασία, με αξιοπρεπείς όρους, άνεργοι που ταλανίζονται από την -σχεδόν- βεβαιότητα ότι η κατάσταση δεν ανατρέπεται αλλά αντίθετα επιδεινώνεται.

Η απλή διαχείριση, σε ένα επίπεδο διαπιστωτικό, των παραπάνω δεν αρκεί. Εκείνο που απαιτείται είναι η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων που θα προστατεύουν τα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους, θα θωρακίζουν το πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, και θα απαντούν στα προβλήματα.

Σε αυτή την δεδομένη στιγμή, με όλα τα παραπάνω να δυσχεραίνουν και την δική μου ζωή και εργασία, αποφάσισα να λάβω μέρος στην προσπάθεια που γίνεται με την παράταξη «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» ως υποψήφιος για το ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ. Κατά το παρελθόν δεν είχα ποτέ συνδικαλιστική δράση και δεν σας κρύβω και τις προσωπικές μου, κατά καιρούς, ενστάσεις και αμφιβολίες για την στόχευση και την σκοπιμότητα όχι του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος βεβαίως αλλά των κατά καιρούς διεκδικήσεών του και του τρόπου διεκδίκησης. Αυτή τη στιγμή, όμως, νιώθω ότι οι προσωπικές αβεβαιότητες και ενστάσεις δεν έχουν χώρο και χρόνο να ανθίσουν. Κι έτσι θεωρώ ότι κάθε προσπάθεια, του καθενός μας, κάτι έχει να δώσει, μικρό ή μεγάλο. Με αυτή την λογική καταθέτω την υποψηφιότητά μου.

Ελπίζω και εύχομαι να μπορούμε στο άμεσο μέλλον να έχουμε απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτηματικά που στραγγαλίζουν τον χώρο μας. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λιγότερα προβλήματα να μετρήσουμε και περισσότερες απαντήσεις, στέρεες και λυτρωτικές, να δώσουμε. Εύχομαι σε όλους σας, σε όλους μας, να έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται για να διατηρήσουμε το «οξυγόνο» μας, προσωπικό και επαγγελματικό σε αυτό το ζοφερό σκηνικό ζωής και δουλειάς.