Ύστατο χαίρε στον Κώστα Νίτσο

kvstasnitsos

«Ο έντυπος Τύπος θα ζήσει. Η έντυπη δημοσιογραφία δεν έχει τίποτα να φοβάται από τα ηλεκτρονικά μέσα, που καλώς υπάρχουν. Παλιά όμως οι εφημερίδες έβγαιναν από ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί για έντιμη και καθαρή δημοσιογραφία. Σήμερα τη θέση τους έχουν πάρει όργανα της κεφαλαιοκρατίας που ενδιαφέρονται να πλουτίσουν»

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΤΣΟΣ

Πλήρης ημερών και με ένα αξιοζήλευτο έργο στη δημοσιογραφία, τα γράμματα και την τέχνη του θεάτρου, μια κορυφαία μορφή του δημοσιογραφικού κόσμου, ο Κώστας Νίτσος, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, σε ηλικία 95 χρονών.

Ο Κώστας Νίτσος -πηγή έμπνευσης με το ήθος και το παράδειγμά του για κάθε έντιμο δημοσιογράφο- αφήνει σπουδαία πολιτική, ηθική και πνευματική παρακαταθήκη.

Αντάρτης στα χρόνια της Κατοχής, ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα «Εμπρός», πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, διευθυντής των «Νέων», δημιουργός και εκδότης το περιοδικού «Θέατρο», υπήρξε δάσκαλος πολλών αλλά και εσαεί μαθητής στην τέχνη της ζωής, των μικρών καθημερινών επαναστάσεων, της δημοσιογραφίας στην υπηρεσία του λαού.

Μία από τις κορυφαίες αγωνιστικές και δημοσιογραφικές στιγμές του, η διεύθυνση του απεργιακού φύλλου «Αδέσμευτη Γνώμη» που εκδόθηκε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων τον Μάιο του 1975, απεργία που συνέβαλε καταλυτικά στο ν’ αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας και αμοιβών των συντακτών.

Το φωτεινό παράδειγμά του είναι οδηγός για κάθε έντιμο δημοσιογράφο.
Η δημοσιογραφική και πνευματική κληρονομιά του σηματοδοτούν τον δρόμο για την αναγέννηση της δημοσιογραφίας, μετά από χρόνια σήψης και παρακμής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Advertisements