Επιδότηση διακοπών και νέες δωρεάν εξετάσεις

20161115daekdΣας ενημερώνουμε για το «Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017» καθώς και για τις νέες διαγνωστικές εξετάσεις που καλύπτει με ειδικό τιμοκατάλογο ο ΕΟΠΥΥ, στις οποίες περιλαμβάνονται πλέον σημαντικές εξετάσεις όπως η διαγνωστική αρθροσκόπηση, η ψηφιακή μαστογραφία, οι δείκτες τροπονίνης, εξετάσεις για αντισώματα, Doppler, Pet/CT και Δυναμική Υπερηχοκαρδιογραφία.

Επιδότηση διακοπών για εργαζόμενους και ανέργους

ΠΡΟΣΟΧΗ: η προθεσμία υποβολής παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρα 21.11 και η προσκόμιση δικαιολογητικών μέχρι τις 13.00 της Τρίτης 22.11.2016

Αιτήσεις για το Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων  με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού (2016-2017), υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στο oaed.gr, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016.

Οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν από 16/12/2016 έως και 15/12/2017 σε καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ με διάρκεια έως 10 διανυκτερεύσεις για όσους επιλέξουν Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω, ή έως 5 διανυκτερεύσεις για τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι είναι όλα τα μέλη της ΕΣΠΗΤ που καλύπτονται για παροχές ανεργίας, επίσχεσης κλπ. από τον ΟΑΕΔεργαζόμενοι και άνεργοι με ενεργή κάρτα ανεργίας, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια που θέτει ο ΟΑΕΔ, δηλαδή όσοι το 2015 είχαν 50 ημέρες εργασίας ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ (μπορείτε να παραλάβετε κωδικό και από τα γραφεία του ΟΑΕΔ). Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις ή προσκομίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μέχρι και την Δευτέρα 21 Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13:00.

* Περισσότερες πληροφορίες στο www.oaed.gr και στο έγγραφο (PDF) goo.gl/4byijf

Νέες διαγνωστικές εξετάσεις καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

Με το ΦΕΚ 3458 β’ / 26.10.2016 κοστολογούνται σημαντικές ιατρικές πράξεις που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η δαπάνη για αυτές τις ιατρικές πράξεις θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Επίσης, καλύπτονται εργαστηριακές εξετάσεις που αναφέρονται σε μικροβιολογικές αναλύσεις νερού και τροφίμων (βλ. αναλυτικά στο επισυναπτόμενο ΦΕΚ / goo.gl/FT4Yd8).

Αναλυτικά, κοστολογούνται οι εξετάσεις που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα (τιμές σε ευρώ):

diagno1diagno2diagno3